Eendaagse LIP Workshop

Voor wie

Iedereen die belangstelling heeft voor de Levens Integratie Proces (LIP) methode en interesse heeft in zijn of haar eigen ontwikkeling en groei. Ook deelnemers met meer specifieke hulpvragen (eigen persoon, relaties, sluimerende thema’s, arbeid) zijn van harte welkom. De workshop heeft een praktische insteek en ruimte voor ongeveer 12 inschrijvingen.

Wat

De LIP methode is ontwikkeld door dr. Wilfried Nelles en relatief nieuw in Nederland. Het LIP wordt ingezet in diverse mensgerichte begeleidings- en therapiesettings en maakt gebruik van de mogelijkheid van plaatsvervangend waarnemen.

In de workshop staan we stil bij de verschillende levensfasen van de mens en het belang van de integratie van deze levensfases in de persoon die we vandaag de dag zijn. Dit integratieproces kan behulpzaam zijn in het komen tot een dieper verstaan van onszelf en hoe wij ons vanuit onze wezensaard kunnen verbinden met het leven en open kunnen stellen voor de toekomst.

Angelieke met workshopdeelnemer

Er wordt gestart met activerende oefeningen om het plaatsvervangend waarnemen te trainen. Hierdoor ontstaat minimaal één keer gelegenheid om eigen thema’s te onderzoeken en uit te werken. Daarnaast is er ruimte voor meerdere deelnemers om een LIP proces aan te vragen. Dit LIP proces krijgt concreet vorm door te werken met (in ieder geval) de volgende vier levensfases: het ongeboren kind, het kind, de puber / adolescent en de volwassene. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer, kan daar een vijfde en zesde levensfase aan worden toegevoegd: namelijk die van de rijpe volwassene en de oudere.

Jolie met workshopdeelnemer

De levensfases worden verbeeld door nummers. De nummers worden op de grond in een cirkel neergelegd. Leden uit de groep worden gevraagd om de posities door middel van plaatsvervangend waarnemen te representeren. Een inspirerende manier van werken, waarbij in relatief korte tijd nieuwe inzichten kunnen worden opgedaan.

Waar    

Cursuscentrum Avanturijn
Voetiusstraat 3
3512 JL Utrecht

We werken van 9:30 tot ongeveer 17:00. Inloop vanaf 9:00.

Kosten

Deze 1-daagse workshop kost €125,- per persoon. Dit is inclusief BTW, koffie en thee. Jolie Lancker en Angelieke Stikkel zullen beiden aanwezig zijn om de begeleiding vorm en inhoud te geven.

Heb je nog vragen of wil je je inschrijven? We staan je graag te woord.